Followers

12.23.2011

Tunda Tarikh

Mungkin dalam Ahad depan aku akan pergi ke Yaman. Walaupun pada asalnya flight aku pada petang tadi. Tapi disebabkan beberapa masalah yang aku dapat tahu dari kawan yang incas bahagian tiket meniket ni yang Yemenia Airways ada masalah sikit dengan kakitangan diorang. Kakitangan diorang buat mogok. Sebab apa mogok tu dibuat taklah aku tahu.

Jadi tiket yang aku tempah dari MAS untuk penerbangan dari Terengganu ke KLIA terpaksa ditunda jugak. Jadi kena caj lah sikit. Apa dia panggil tu, cancellation fees ke apa? (ok, aku tengok kat resit macamana nak eja tadi tu).

Tiket tu kebetulan aku dapat murah, dalam RM210. Caj untuk cancelkan penerbangan 22hb ke 25hb RM220. Agak banyak untuk orang bujang yang tak ada kerja tetap macam aku.Nasib baik ayah aku support.

Aku ada bercakap dengan ayah aku pasal ni.

Kalau tak jadi jugak 25hb ni, berat punya kes la.. Kena caj lagi, takpun burn macam tu je tiket. Banyak betul abis duit.

Ayah aku jawab,

Allah nak ganti ikut lain la tu

Jadi petang tu, aku rasa malu dekat ayah aku pasal walaupun dia tak sekolah tinggi, tak sekolah agama, tapi dia lebih faham apa tu Qada' & Qadar, apa tu hikmah dan jangan cepat putus asa.

Thanks Dad..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih mengomen! Jangan segan-segan untuk meninggalkan perkataan di sini.