Followers

1.12.2009

Penamaan Calon PRK P036


Perjalanan dari rumah tempat saya menginap menuju ke depan Pejabat Pendaftaran.

Kira-kira seawal jam 7 pagi, telah kelihatan pihak polis mengawal laluan di Jalan Pusara, Jalan Kamaruddin, Batu Buruk dan sekitar Bulatan Ladang. Memang sudah dijangkakan bahawa kehadiran penyokong parti-parti yang bertanding begitu ramai.


Menuju ke Stadium Negeri

Saya bersama kawan-kawan seKUDQI dan penyokong PAS lain terlebih dahulu berkumpul di depan Pejabat Pendaftaran Negara di belakang berek polis. Sementara menanti ketibaan pimpinan utama, saya cukup terhibur dengan gelagat mereka yang hadir ke majlis penamaan calon hari itu. Pelbagai ragam, ada yang lantang dengan slogan rekaan sendiri, ada yang datang dengan motor disamping menanggung bendera bulan yang bersaiz gergasi dan berbagai gaya lagi.

MB Selangor muncul tanpa kawalan keselamatan yang ketat

Pada hari itu, pimpinan dan yang dipimpin cukup erat. Di celah-celah orang ramai, muncul satu demi satu figura yang menjadi antara watak-watak penting dalam kancah politik negara. Datuk Paduka Husam Musa, Tan Sri Khalid-MB Selangor, MB Kedah-Ustaz Azizan, Tian Chua, Dr Badrul Amin dan ramai lagi pimpinan yang kebanyakan mereka berjalan kaki dari tempat itu ke stadium negeri. Jarak yang agak jauh jika berjalan berseorangan.


Ribuan penyokong-penyokong yang hadir bersama semangat untuk memenangkan Islam.

Kehadiran penyokong Parti Islam begitu menggalakkan, slogan-slogan yang bernas juga turut ditimbulkan. Namun saya tetap teruja dengan laungan 'Khaibar-Khaibar.. Khaibar ya Yahud, Jaisyu Muhammad.. Saufa Ya'uud' tapi sedikit terkilan kerana laungan itu tidak penuh seperti yang biasa abang Mat Sabu buat.

Di sini saya sertakan lagi gambar-gambar sepanjang proses penamaan calon berlangsung. Semoga Allah berikan kami semangat sahabat-sahabat yang berjuang di medan Badar. Kuasa 313 menewaskan 1000 musuh. Allahuakbar!


Bulatan Ladang telah ditawan! hehe


Seorang OKU yang turut sama menjadi penaik semangat muslimin hari itu.


Saudara Azhan Atan turut melaungkan laungan semangat.


Jurugambar profesional, atas pokok pun jadi.


Ribuan manusia yang penuh bersemangat.


Saya bersama Sabri Mamat, Pemuda PAS perkasa.


Bersama YB Husam.


Bersama Ustaz Ridhuan Mohd Nor, Exco Dewan Pemuda PAS Pusat


Bersama Pesuruhjaya Pas Johor, Dr. Mahfodz Mohamad


Ustaz Idris Ahmad, AJK PAS Pusat.


Bersama Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat.Bersama Dr. Badrol Amin.


Perhimpunan bersurai, Allahuakbar!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih mengomen! Jangan segan-segan untuk meninggalkan perkataan di sini.